11 januari 2022

MCT OLIE

MCT OLIE is een neutrale olie (geurloos en kleurloos) , geheel natuurlijk,  en wordt cosmetisch gebruikt voor z’n verzachtende  en antimicrobiële  eigenschappen. Het verminderd de gist- en bacteriegroei door het hoge gehalte aan  caprylzuur, caprine-zuur en laurinezuur. De olie is bovendien lichtgewicht, voedend en snel absorberend met unieke sensorische en chemische eigenschappen. De olie blijft  vloeibaar bij  kamertemperatuur, waardoor het zeer handig in gebruik is. Lees verder…

21 december 2021

KAOLIN KLEI IN COSMETICA

Kaolinklei is een waardevol ingrediënt in cosmetica die een reinigend vermogen moeten hebben. Kaolinklei is wit tot zeer licht grijs poeder dat in kalksteenmijnen wordt gewonnen. Kaolin is een mineraal dat over de hele wereld voorkomt. De oorsprong van de naam kaolin komt uit de Chinese taal, “Gaoling” en is een naam van een dorp in de provincie Jiangxing, zuidoost China. Gaoling betekent hoge bergkam.  Lees verder…

20 december 2021

Verzorgende Dagcréme

basisrecept geschikt voor beginners Huidtype: voor de droge huid Benodigde ingrediënten: voor de vetfase: 2 gram jojobaolie 4 gram arganolie 2 gram squalaan (lipide) 1.5 gram cupuacu boter 0.5 gram Japanse was 1,5 gram emulsan 1 gram cetylalcohol  Smelt alles au-bain-marie (rond de 80 graden) Benodigde ingrediënten: voor de waterfase: 35 gram water verwarm het water ook rond de 80 graden Meng nu beetje bij beetje, Lees verder…

14 december 2021

Etherische olie Strobloem

De latijnse naam van strobloem is helichrysum, wat ‘onsterfelijk’ of ‘eeuwigdurend’ betekend. Helichrysum heeft veel voordelen voor de huid als het toegevoegd wordt aan verzorgingsproducten. Strobloem – Helichrysum wordt vaak in anti-aging producten gebruikt en kan helpen bij het verminderen van ouderdomsvlekjes. Strobloem olie kan worden gebruikt om een gezonde regeneratie van huidcellen op gang te brengen en een stralende, jeugdige teint te bevorderen.  Veel parfum Lees verder…

12 december 2021

Is Vaseline veilig voor je huid?

Is Vaseline veilig voor je huid? Vaseline wordt veel gebruikt als ingrediënt in cosmetica. De afgelopen jaren heeft het product echter een slechte naam gekregen. De populariteit van vaseline is gebaseerd op zijn veelzijdigheid en de goedkope prijs. In elk huis is traditioneel wel een potje vaseline te vinden. Vaseline werd voorheen beschouwd als een soort “wondermiddel” voor bijna alle huidproblemen. Maar ook piepende scharnieren, Lees verder…

12 december 2021

Murumuru boter

Wat is Murumuru boter? Murumuru boter wordt uit de zaden van de Astrocaryam murumuru gewonnen. Het is een palmsoort. Murumuru boter wordt niet alleen voor cosmetische producten gebruikt maar ook als ingrediënt in de keuken. Qua vetzuren komt murumuru boter veel overeen met kokosboter, en qua structuur komt murumuru boter veel overeen met sheaboter. Murumuru boter heeft een nootachtige geur van zichzelf. De geur kan Lees verder…