De Kruiderie online kruidenwinkel
 

 




 







De Kruiderie online kruidenwinkel

 

 

 

 
Pindaolie
Pindaolie
Pindaolie

 

Voor Culinair en Cosmetisch gebruik

 

ARACHIDE-OLIE / PINDA-OLIE
(Arachis hypogea)

 

Ook wel aardnotenolie genoemd, omdat pinda's in de grond groeien "aardnoten".

Uit de pinda's wordt de olie geperst.
Pindaolie is een vrij dikke heldere olie, licht van kleur en heeft een echte notengeur en smaak.

Pindaolie is een goede massage-olie , omdat de olie langzaam in de huid wordt opgenomen.
Voor massage-olie is de pindaolie ook goed te mengen met andere basisoliën.

Pindaolie is naast massage-olie vooral toepasbaar bij eczeem en andere huidproblemen en een droge, schilferige, jeukende huid.

Pindaolie bevat weinig verzadigde vetzuren en is daardoor goed houdbaar.

Ook in de keuken is pindaolie goed te gebruiken, en kan ook tot hoge temperatuur verhit worden, je kunt er goed meer roerbakken en frituren maar ook geschikt voor dressings en in sauzen.

Belangrijk: Als je een pinda-allergie hebt is het gebruik van pindaolie ook af te raden!

 

 

© De Kruiderie 2010

www.de-kruiderie.nl / www.de-kruiderie.com / www.de-kruiderie.be